Proiect european eTwinning

Proiect european eTwinning

Liceul Teoretic Teiuș colaborează cu cincisprezece școli din Europa în proiectul „Celebrating Europe”.

 

Alături de școli din Italia, Grecia, Polonia, Franța, Cehia, Lituania, Belgia, Spania, Croația, Porugalia, Estonia, Liceul Teoretic Teiuş, Alba, colaborează pentru atingerea obiectivelor stabilite în cadrul proiectului eTwinning „Celebrating Europe” .

Proiectul „Celebrating Europe” a debutat în luna septembrie, de Ziua Limbilor Europene și va avea ca perioadă de implementare parcursul anului școlar 2014 – 2015, propunându-și ca obiective promovarea bogăției culturale a Europei prin accentuarea perspectivei autohone a fiecărei țări implicate în proiect, încurajarea învățării pe tot parcursul vieții, perfecționarea și exersarea competențelor de exprimare într-o limbă de circulație internațională (limba engleză), dezvoltarea competențelor de utilizare a tehnologiei informației și comunicării prin crearea unor situații reale și concrete de relaționare cu diferiți participanți la proiect.

Printre activitățile propuse se numără și promovarea orizontului autohton prin intermediul cărților poștale, exersarea competențelor lingvistice prin abordarea unor teme de interes precum: școala mea, arhitectura orașului, arhaic vs modern în orașul meu, elevii fiind antrenați să practice limba engleză într-un mod practic, autentic și distractiv în afara sălii de clasă, exersarea competențelor TIC prin utilizarea platformei Twinspace și formarea spiritului de antreprenoriat prin dezvoltarea și managerierea situațiilor de colaborare pentru atingerea țintelor propuse în proiect.

„Celebrating Europe” se înscrie în acţiunea eTwinning care promovează colaborarea şcolară în Europa prin intermediul tehnologiilor comunicării şi informaţiei (TIC) și este parte integrantă a Programului de învăţare permanentă al Comisiei Europene. Sprijinul pe care programul Erasmus+ îl oferă pentru cooperarea dintre școli este cunoscut sub numele de eTwinning, oferind posibilitatea de a efectua schimburi între cadre didactice sau de a colabora cu elevii pe anumite proiecte. De asemenea, propune un forum on-line, instrumente gratuite și sprijin pentru crearea de rețele cu colegii europeni.

Coordonatorul proiectului eTwinning „Celebrating Europe”, prof. Marius Pintea susține că prin intermediul activităților implementate elevii vor conștientiza avantajele oferite de învățarea limbilor străine și de dezvoltarea competențelor TIC, care deschid porți către noi prieteni, noi culturi și, de ce nu, noi oportunități de dezvoltare la nivel european.

Poze Proiect european eTwinning: http://liceulteoreticteius.ro/galerie-foto/?album=1&gallery=47

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.