Alegeri pentru funcțiile de președinte și vicepreședinte – LTT

Alegeri pentru funcțiile de președinte și vicepreședinte – Liceul Teoretic Teiuș

 

La Liceul Teoretic Teiuş s-au organizat săptămâna aceasta alegeri pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Elevilor. Conform Regulamentului Consiliului Elevilor, parte a Regulamentului de Ordine Interioară, preşedintele este ales pentru doi ani, prin vot secret, de elevii liceului.

Au fost doi candidaţi pentru funcţia de preşedinte: Paul Cobliş-clasa a X-a Real şi Andreea Lascu-clasa a X-a Uman. Pentru funcţia de vicepreşedinte au concurat: Aura Ciorbea-clasa a X-a Real şi Răzvan Pătrânjan-clasa a X-a Uman. Dosarele lor au fost validate de comisia electorală, formată din trei  membri ai Consiliului Elevilor-doi din liceu (Binca Popa şi Carina Sîrbu)  şi un supraveghetor de la Colegiul Naţional Titu Maiorescu din Aiud (Norbert Grecu) şi un cadru didactic (dna prof. Nicoleta Cîmpean). Condiţiile de eligibilitate au fost : media generală cel puţin 9,00, media la purtare 10, recomandarea unui cadru didactic pentru a ocupa această funcţie, un tabel cu minim 20 de adeziuni ale elevilor liceului, o scrisoare de intenţie, un CV şi acordul părinţilor. În dosarele depuse se găsesc şi platforma electorală şi  sloganul propriu.

În liceu sunt 204 de elevi, dintre care 179 au fost prezenţi azi şi şi-au exprimat alegerea. Paul Cobliş a câştigat cu 128 voturi, iar pentru funcţia de vicepreşedinte a fost aleasă Aura Ciorbea, acumulând 105 opinii pro.

Deşi pare un joc, elevii noştri se implică cu multă seriozitate în această acţiune. E un exerciţiu democratic binevenit, care întăreşte ideea de implicare la nivel extracurricular a tuturor elevilor şi îi pregăteşte să devină responsabili.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.