ZIUA EUROPEANĂ A LIMBILOR – LIMBILE PRIETENIEI

Ziua de 26 septembrie a fost declarată Ziua europeană a limbilor moderne. Acest eveniment este un prilej pentru a atrage atenția asupra importanței învățării limbilor străine prin implicarea elevilor în acțiuni culturale, care stimulează creativitatea și promovează prietenia sau toleranța.

Ziua Limbilor Europei reprezintă modalitatea prin care celebrăm diversitatea lingvistică și dorința de a învăța cât mai multe limbi străine, cu scopul de a avea acces la o educație de calitate.

Cadrele didactice de la Liceul Teoretic Teiuș, învățământ liceal, au organizat, în perioada 23.09-30.09.2020, o activitate dedicată acestei zile, activitate care a urmărit dezvoltarea creativității și a abilităților elevilor de a utiliza calculatorul și a diferitelor programe specifice.

Elevii liceului, îndrumați de prof. Corina Oltean, prof. Simona Oltean și prof. Tunde Venter, au creat pe calculator diverse afișe care fac referire la Ziua europeană a limbilor, în limbile engleză și franceză. De asemenea, elevii ciclului gimnazial, îndrumați de prof. Gabriela Lascu și prof. Cristina Părăian, au realizat câteva planșe reprezentative pentru acest eveniment.

Proiectul s-a intitulat Limbile prieteniei și a fost realizat în parteneriat cu cadrele didactice ale Colegiului Național “Titu Maiorescu” Aiud și ale Liceului Teoretic “Stephan Ludwig Roth” Mediaș: prof. Andreea Hamorszki, prof. Ioana Costea, prof. Diana Stîncel, prof. Simona Prișcu, prof. Hermine Cîmpean.

Rezultatele au fost prezentate la finalul activității, fiind urmărit numărul de participanți și impactul avut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.