„CDIdei în Povești” promovează un stil de viață sănătos în rândul elevilor

Aflat la cea de-a doua ediție, proiectul „CDIdei în Povești”, lansat în această lună în cadrul Liceului Teoretic Teiuș, Alba, își propune dezvoltarea unui stil de viață sănătos prin intermediul poveștilor, în rândul elevilor din ciclul primar.

Elevii vor descoperi ce înseamnă un stil de viață sănătos și metode prin care acesta va putea fi menținut. Temele abordate în cadrul proiectului respectă nivelul particularităților de vârstă ale elevilor și sunt: relațiile cu ceilalți, recunoștința și generozitatea, agresivitatea, empatia și asumarea responsabilității.

Acțiunile sunt implementate de Centrul de Documentare și Informare (CDI) și Cabinetul de Asistență Psihopedagogică din cadrul unității de învățământ. Ceea ce aduce nou această ediție a proiectului este că, pe lângă cele 30 de activități de consiliere de grup realizate de profesor consilier școlar Ioana-Mirela Popescu și profesor documentarist Raluca Popeiu, cei 100 de elevi participanții și colegii lor mai mari, din clasele a III-a și a IV-a, vor fi invitați să realizeze creații artistice (desene/ picturi) pe tema sănătății emoționale și să le expună pe holul școlii în cadrul unei expoziții. Cele mai reprezentative lucrări vor fi premiate.

„Sănătatea emoțională a elevilor este un punct de interes în parcursul dezvoltării cognitive a individului. De aceea, prin intermediul acestui proiect implementăm împreună cu elevii noștri activități de recunoaștere, conștientizare și de dezvoltare a tehnicilor de gestionare a emoțiilor cu ajutorul poveștilor terapeutice, având în vedere dezvoltarea armonioasă a copiilor, generarea stării de bine în rândul elevilor și crearea unor caractere umane puternice și echilibrate”, a declarat prof. Marius Cosmin PINTEA, directorul Liceului Teoretic Teiuș, Alba.

Proiectul „CDIdei în Povești” este finanțat prin programul Start ONG, program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere și instituțiilor non-administrative.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.