BALUL MĂRŢIŞORULUI – prima ediţie ! 27 februarie 2015

BALUL MĂRŢIŞORULUI – prima ediţie !

27 februarie 2015

 

În acest an, elevii Liceului Teoretic Teiuş s-au hotărât să organizeze Balul Mărţişorului. Iniţiativa aparţine CŞE, coordonat de dna prof. Mihaela Suărăşan. Acest bal a luat naştere din dorinţa de a întâmpina primăvara într-un mod frumos, distractiv, aducând un moment de prospeţime. Argumentele lor : mărţişorul este un mic obiect de podoabă legat de un şnur împletit dintr-un fir alb şi unul roşu pe care femeile şi fetele îl primesc şi îl poartă pe durata lunii martie, ca semn al sosirii primăverii, dar şi pentru a avea noroc tot anul. Sărbătoarea mărţişorului este de pe vremea romanilor, dar ţările în care se mai păstrează această tradiţie nu sunt foarte multe:  în zona Balcanilor, la aromâni, precum și la Bulgari care o numesc Martenița și de asemenea în Macedonia, Albania, dar şi în Republica Moldova.

 

Balul a avut loc vineri, 27 februarie 2015, la Casa de Cultură a oraşului Teiuş. A fost  o seară reuşită. Publicul a fost încântat de prestaţiile artistice ale elevilor implicaţi în momentele artistice prezentate şi de spontaneitatea, originalitatea şi creativitatea perechilor participante la concursul de Miss şi Mister Mărţişor. Perechile participante au avut de realizat o prezentare originală, au fost “supuse” probei de cultură generală, două probe de îndemânare, una pentru fete, în care legate la ochi a trebuit să îşi recunoască partenerul, iar băieţii cu ajutorul unui băţ au trebuit să îşi pună pe cap o pălărie. O altă probă a fost dansul perechilor şi ultima, proba de karaoke. Între probe ne-au încântat elevi ai liceului cu dans, cântece şi o paradă de modă.

 

Titlul de Miss şi Mister Mărţişor l-a câştigat perechea formată din Denisa Tamaş-Crişan din clasa a IX-a Uman şi Raul Oniţa din clasa a XI-a Uman. Sarcina juriului a fost, însă, dificilă deoarece toţi concurenţii au fost “la înălţime” !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.