Cozonacul de Crăciun

COZONACUL DE CRĂCIUN

 Zi de zi prin faţa ochilor ne trec chipuri de copii cu tristeţile lor sau cu bucuriile lor. Ne întristăm de cele mai multe ori la tristeţea lor şi ne bucurăm când pe faţa lor se citeşte bucuria. Şi dacă pentru cei mai mulţi bucuriile vin din partea celor dragi din familie, nu trebuie să uităm că sunt  şi copii greu încercaţi pentru care familia nu dispune de resursele financiare necesare.

În dorinţa de a aduce pe chipul şi în sufletul unor astfel de copii puţină bucurie am încercat să mobilizăm elevii Liceului Teoretic Teiuş şi comunitatea locală, care prin efortul lor să contribuie la realizarea unor mici cadouri, ce vor fi dăruite, în semn de solidaritate, în preajma sărbătorilor de iarnă, copiilor cu o stare financiară precară. Dorim astfel să continuăm o acţiune similară începută cu ani în urmă şi care a devenit o tradiţie a Liceului Teoretic Teiuş: COZONACUL DE CRĂCIUN. Ȋn acest an Liceul Teoretic Teiuș are următorii parteneri: Clubul Rotary din Teiuş, Primăria orașului Teiuș, Asociația de Părinți ai Elevilor Teiușeni. Consiliul Școlar al Elevilor, împreună cu cadrele didactice de la clasele I – IV, au descoperit 49 de beneficari ȋn rândul elevilor din ciclul primar. Activitățile prin care se doreşte strângerea de fonduri necesare realizării pachetelor se desfășoară vineri, 13 decembrie:

* între orele 11:00 şi 14:00 se organizează un târg de Crăciun în curtea şcolii (ciclul primar şi gimnazial), unde vor fi comercializate obiecte decorative confecţionate de copiii de la grădiniţă şi de elevii claselor I – IV, felicitări realizate de elevii claselor V – VIII, jucării donate de aceştia si haine donate de elevii claselor IX – XII ;

O prezenţă specială pentru copii va fi MOŞ CRĂCIUN, ajutat de Crăciuniţe şi spiriduşi, gata să asculte dorinţele copiilor, să se fotografieze cu ei sau să le spună snoave şi scurte poveşti.

* între orele 17:00 – 19:00 : SPECTACOL  DE  COLINDE  la  Casa  de  Cultură  a  oraşului  Teiuş.

Picture1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.