COZONACUL DE CRĂCIUN

Campania iniţiată de Consiliul elevilor de la Liceul Teoretic Teiuş – “Cozonacul de Crăciun” – a ajuns la final: realizarea pachetelor-cadou şi oferirea acestora beneficiarilor proiectului.

Marţi, 17 decembrie 2019, 8 voluntari ai campaniei au adunat sumele obţinute din vânzările de la Târgul de Crăciun organizat în 13 decembrie, cu donaţiile strânse de la elevi, profesori sau teiuşeni dornici să ajute şi au plecat la cumpărături. Au pus în coşuri: fructe, suc natural, ciocolată, napolitane, brânză topită, conserve de pateu, cornuri cu ciocolată. Cozonacii au fost aduşi de către firma La Arpi Teiuş SRL direct la liceu.

În acest an, la sugestia profesorilor pentru învâţâmântul primar, fiecare preşcolar de la grădiniţa “Prietenia” din Teiuş şi şcolar din ciclul primar al Liceului Teoretic Teiuş a primit câte un Moş Crăciun de ciocolată de la Moş Crăciun ajutat de Crăciuniţe. Ei  au fost întâmpinaţi cu emoţie şi nerăbdare de cei mici, miercuri 18 decembrie 2019. 

Tot miercuri au primit cadourile cei 22 de beneficiari din ciclul primar al liceului. Unii au spus o poezie, unii au cântat colinde, unii i-au şoptit moşului la ureche că au fost cuminţi…şi fiecare a primit cadoul bucuros, cu sclipiri în ochi şi cu un zâmbet nepreţuit pe buze. 

Joi, 19 decembrie 2019, voluntarii Consiliului Elevilor împreună cu Moş Crăciun şi cu coordonatorii proiectului (prof. Mihaela Suărăşan, prof. Nicoleta Cîmpean şi prof. Marius Pintea – directorul liceului) au ajuns la cei 34 de preşcolari şi şcolari din Căpud, şi la cei 17 copii de la Casa de tip familial Rebeca din Teiuş. În ambele locaţii, copiii au prezentat câte un mic spectacol, extrem de emoţionant pentru întreaga echipă a proiectului. “Pot spune că indiferent unde mă va duce viața, de fiecare dată mă voi implica în astfel de proiecte. Poate că sună clișeic, dar doar împreună putem schimba ceva, fiecare gest de bunătate de care dăm dovadă contează, nu doar de sărbători, ci în fiecare zi.” sunt cuvintele elevei Arina Jurj din clasa a XII-a, voluntar în cadrul campaniei “Cozonacul de Crăciun”  an de an, pe parcursul celor patru ani de liceu.

Crăciun fericit !

prof. Mihaela Suărăşan

Partenerii Liceului Teoretic Teiuş, în acest proiect, sunt:
– PRIMĂRIA  ORAŞULUI  TEIUŞ
– ASOCIAŢIA “SFÂNTUL APOSTOL PETRU” DIN TEIUŞ
– POLIŢIA ORAŞULUI TEIUŞ
– INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN ALBA
– CASA CORPULUI DIDACTIC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.