DETECTIVI PE TĂRÂMUL EMOȚIILOR!

PROIECTUL „DETECTIVI PE TĂRÂMUL EMOȚIILOR” DERULAT DE LICEUL TEORETIC TEIUȘ, ALBA, A AJUNS LA FINAL

30 de elevi, aflați în situații de risc, din ciclul primar de la Liceul Teoretic Teiuș, Alba, au participat în perioada octombrie – decembrie 2019 la 24 de ședințe de consiliere de grup în cadrul proiectului „Detectivi pe tărâmul emoțiilor”.

Proiectul „Detectivi pe tărâmul emoțiilor” este finanțat prin programul Start ONG, program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere și instituțiilor non-administrative.

„La vârsta școlară mică, elevii învață mai ușor prin activități ludice, interacțiunea cu ceilalți copii de vârsta lor și povești. În cadrul ședințelor de consiliere de grup elevii au fost foarte deschiși și implicați în activitățile propuse, și-au dezvoltat abilități de comunicare, au învățat despre ei și despre ceilalți, despre emoții și despre cum le pot gestiona în mod eficient” a declarat Popescu Ioana-Mirela, psiholog și profesor consilier școlar în cadrul Liceului Teoretic Teiuș, Alba. 

Mai mult, 10 cadre didactice din aceeași unitate școlară au participat la workshopul „Dezvoltarea socio-emoțională a elevilor din ciclul primar”, workshop susținut psihologul școlii și care a avut ca scop eficientizarea proiectelor propuse de către cadrele didactice din ciclul primar prin conștientizarea importanței adaptării și diversificării activităților ce vizează dezvoltarea socio-emoțională a elevilor aflați în diferite situații de risc.

„De asemenea, valoarea acestui proiect este dată și de implicarea beneficiarilor indirecți ai proiectului, părinții elevilor, prin dezvoltarea socio-emoțională a copiilor și ameliorarea tulburărilor de comportament, de beneficiile aduse unității de învățământ prin scăderea riscului de abandon școlar și a violenței în mediul școlar și de beneficiile sociale prin eficientizarea integrării și adaptării în societate a elevilor participanți” ne-a declarat directorul unității de învățământ, prof. Marius Cosmin Pintea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.